Stanica Nivy Bratislava

Pri tvorbe dvoch výnimočných svetelných inštalácií sme spolupracovali s developerskou skupinou HB Reavis. Východiskovým konceptom bola myšlienka, aby každá inštalácia symbolizovala odlišné ročné obdobie a vertikálne prepájala viacero poschodí.

Priamo pri vstupe do nákupného centra upútajú Vašu pozornosť tisíce sklenených kvetov, zavesených v dômyselných vlnách tiahnucich sa desiatky metrov. Komponenty v ružových odtieňoch Vás priam vtiahnu do krásneho jarného obdobia plného kvitnúcich kvetov.

Zimné ročné obdobie reprezentuje spleť úzkych trubíc vyplnených autentickými krištáľmi od Spoločnosti Swarovski. Drobné brúsené krištáliky sa po dopade svetla nádherne trbliecu a svojím zjavom evokujú zamrznuté krištáliky ľadu. V rámci celého objektu sú rovnomerne rozmiestnené desiatky svetelných trubíc, ktoré sú samostatne ovládateľné, čo umožňuje vytváranie úžasných svetelných scén od jemného pulzovania až po valiace sa vlny. Vďaka svojej schopnosti vyvolať rôzne emócie a transformovať priestor je táto svetelná inštalácia skutočným umeleckým dielom.

Typ projektu: nákupné centrum
Lokalita: Stanica Nivy, Bratislava
Dizajn: Eva Šteffeková