Sklenené lustre

Sklo je minulosť, prítomnosť aj budúcnosť a je odpradávna úzko prepojené s prírodou. Nikdy nestarne a prechádza časom zakaždým s novým zážitkom. A práve tá rozmanitosť dáva možnosti na úchvatné dych berúce sklenené inštalácie. Je to umenie sklárstva, ktoré siaha až do doby bronzovej. Sklár je duša, ktorá vidí krásu a prevtelí ju do skla v podobe, ktorá je nespútaná tvarmi a nikdy nekončiacou farebnosťou. Každý komponent je jedinečné dielo ručne fúkané a tvarované. Spája sa tu umenie sochára a maliara s veľmi obmedzeným časom tvárnosti skla.

 

 

Komponenty, ktoré používame na lustre a svetelné inštalácie sú vyrobené u sklárov svetových rozmerov, ktorí používajú surovinu na sklo najvyššej kvality. Práve vďaka tomu majú naše sklenené inštalácie prekrásny lesk a nádherne odrážajú svetlo. Svetlo, teda svetelný LED modul, je osadený do kvalitných u nás vyrábaných svietidiel, kde sa dá navoliť teplota svetla, stmievanie, napojiť na inteligentnú elektriku či diaľkové ovládanie. Tak je to aj s rozmanitosťou tvarov a veľkostí.

 

 

Naše lustre a inštalácie sa dajú montovať do existujúceho stropu s podstavou, ale aj do budúceho stropu, kde sa robí jednoduchá predpríprava do sadrokartónu. Takéto moderné svietidlo dodá interiéru jemnú pôvabnú dokonalosť. 

 

Autor textu :  Júlia Hanáková